Netwerk circulaire economie

Harm Jellema, 6 februari 2014

In 2014 start het C2C polymeren netwerk met een nieuwe naam: het ‘2CE polymeer netwerk’. 2CE is de afkorting voor “To a Circular Economy”. Circular Economy is een algemene term voor een industriële economie die door ontwerp of intentie zelfherstellend is. Het 2CE polymeren netwerk is een netwerk van bedrijven en organisaties die met hun producten en systemen een stap zetten in de richting van een circulaire economie. In dergelijke producten en systemen zijn de volgende principes te herkennen:

1. Koppeling van economie, ecologie en maatschappij
2. Veerkracht door diversiteit
3. Energie uit hernieuwbare bronnen
4. Out-of-the-box systeemdenken
5. Ontwerpen zonder afval
6. Biologische en technische kringloop
7. Transparantie en ketensamenwerking
 
DPI Value Centre heeft de scope van het C2C polymeren netwerk verbreed om het uiteindelijke doel goed voor ogen te houden: bijdragen aan creatie van een maatschappij die binnen de natuurlijke grenzen van de aarde past. Het concept dat wordt gevolgd om dit doel te bereiken is van minder belang. Dat kan het Cradle to Cradle concept zijn, maar ook Circular Economy, Natural Step, Biomimicry, Industrial Economy, the green economy, the blue economy, biobased economy of andere vergelijkbare concepten. Het netwerk komt twee keer per jaar bij elkaar. De eerstvolgende bijeenkomst is op 18 maart.

Voor meer informatie en aanmelden voor het 2CE polymeren netwerk zie deze site of neem contact op met Lonneke de Graaff.

gerelateerd: C2C, polymeren netwerk