Geslaagde 1e kennis-en netwerkbijeenkomst

redactie KCDO, 29 november 2014

 

 

 

Adrie Hoogland van A3 Hoogland gastbedrijf van de kennisbijeenkomst, trapte af met zijn visie op het gebruik van naaldhout als basisgrondstof en hij lichtte een tip van de sluier op van het door zijn bedrijf bedachte financieringsmodel voor woningcorporaties. 

Daarna nam Harm Jellema, van KCDO  de luisteraar mee in de ontwikkelingen in vastgoedonderhoud met name in duurzame innovaties zoals 3D printen van houtreparaties en robotisering van de kwast. 

De volgende natuurlijke stap in bewustwording voor duurzaamheid werd gezet door de directeur van Cagerito Geert Verlind die met The Natural Step, want zo heet het concept, de complexiteit in het denken over duurzaamheid terug brengt naar enkele basisbegrippen waarmee duurzaamheid uiteindelijk gedefinieerd kan worden.

Johan Glorie, innovatiemanager bij het Verf Advies Centrum gaf ons inzicht in de stand van zaken van het onderzoek duurzaam vastgoedonderhoud. Ook gaf hij een demonstratie van de nieuwe website Duurzaam Woningonderhoud.

Het laatste onderdeel van de dag  was een discussie in werkgroepjes waarin om een bijdrage werd gevraagd om na te denken over een duurzame samenleving.

 

De middag werd besloten met een hapje en een drankje.

 

Download de presentatie: Hier

De volgende kennis-en netwerkbijeenkomst zal medio maart 2015 worden gehouden. Deze bijeenkomst wordt toegankelijk voor woningcorporaties, gemeenten en partners van het Kenniscentrum Duurzaam Onderhoud.Wij zullen in deze bijeenkomst dieper ingaan op duurzaam inkopen. Ook zal aandacht worden besteed aan het open innovatieprogramma Duurzaam vastgoedonderhoud.

 

Teksten en foto's: Victoria  Panchenko PR&Marketing A3 Hoogland Vastgoedonderhoud


 

Kenniscentrum Duurzaam Onderhoud

contact@kcdo.nl

Contactpersoon: Harm Jellema 06-16210162